JOULUKUU

23.12.2016 LILY odottaa myös pentuja, laskettu aika on viikolla 4. Tarkemmin pentuja sivulla.

15.12.2016 ILOISIA uutisia Lappeenrannasta!! Vellusta tulee isä, knl Grey Coats syntyy pentue viikolla 3/4 kauniille Martalle (Grey Coats Rosetta Stone).

Messarin näyttelyssä kävi EIC-testissä Lilyn poika eli Blockhead´s Harry Potter (yhteisomistajuus Elisa Nordling) ja kuten ounastelimme, on Harry äitinsä tapaan kantaja. Harryn "velipoika" Blockhead´s Fire It Up kävi myös testeissä: EIC terve/ei kantaja. ´Late´ - kuten häntä kutsutaan - on oma kasvattimme useammassa polvessa ja Laten lonkatkin ovat priimaa (A), kuten myös kyynärpäät sekä silmät. Kiitos Elisa, että käytit pojat testeissä!!

12.12.2016 "Joulu tulla jolkottaa..." mutta vuoden viimeiset näyttelyt piti käydä katsastamassa eli Messarissa mekin olimme. Molempien päivien tuloksissa Lily oli PN4 eli erittäin hyvin itseasiassa ja Harry - jolla on tooodella lyhyt ja aika vaiheessa oleva turkki - sai molempina päivinä erittäin hyvät arvostelut sekä ERIn! Tästä me molemmat omistajat olemme erittäin tyytyväisiä JA vieläpä, että nuorukainen esiintyi hyvin! Siitä se alkaa pikkuhiljaa löytyä kehäkokemusta....

Katja ja Janina toivat ensimmäistä kertaa kasvattimme Blockhead´s I Am Love eli Toivon kehiin pentuihin vajaan 6 kk ikäisenä ja Toivo oli molempina päivinä ROP-pentu. Olen erittäin tyytyväinen siitä miltä Toivo nyt näyttää! Kiitos Katja ja Janina ja onnea vielä kerran!

 

MARRASKUU

29.11.2016 Viime yönä meidän sijoitusnarttumme havannankoira Helmi synnytti 4+2 pentua Juvalla kotikennelissään! Pentuja voi kysyä täältä. Helmi tulee takaisin kotiinsa parin kuukauden kuluttua ja sitä ennen käymme muutaman kerran katsomassa näitä ihanuuksia. :)

Edeltävänä viikonloppuna meillä roihusi LEMPI ;) Vanhaenglanninlammaskoira Lily eli Qubic´s Almost A Dream on astutettu onnistuneesti - toivomme pentuja syntyvän tammikuun viimeisellä puoliskolla eli viikolla 4. Asiasta lisää myöhemmin pentuja sivulla.

Joskus näinkin päin - olemme odottaneet Lilyn juoksua joulukuussa alkavaksi, MUTTA se alkoikin kuukautta odotettua aikaisemmin!! Tästä juoksusta on tarkoitus astuttaa hurmaava ja hyvää jälkipolvea jättänyt Lily. Ota yhteyttä, jos kiinnostaa :)

Lilyn tytär on saanut uuden tittelin: RKF valio. ONNEA PALJON Hotteylle ja taustavoimille!! Virallinen nimi siis on Blockhead´s Hey Look At Me (Multi CH Reata´s Oli x Multi CH Qubic´s Almost A Dream).

 

LOKAKUU

30.10.2016 LAHTI KV ja TUPLAPOTTI!!! Omat koirat olivat ROP ja VSP; kotona asuva Lily eli Qubic´s Almost A Dream voitti nartut ollen VSP ja sijoituskoirani Remu eli Blockhead´s Eastern Promises oli ROP. Remun karvanvaihto on kyllä melkosen vaiheessa, mutta onneksi tuomarimme kiinnitti huomiota karvanlaatuun, EI pituuteen! Näin hän jälkikommenteissa kertoi. Hän etsi vahvaa ja hyvällä päällä olevaa koiraa mikäli oikein käsitin hänen jutustelustaan. ISO kiitos Ritvalle, Krisselle (joka handlasi molemmat koirat ennen rop-valintaa) ja Isa-Mariialle!!! Teamwork toimi hyvin!

Ilmoittauneita oli 14, tuomari uusi tuttavuus Israelista.

 

Nallesta eli Blockhead´s Dazzling Daystar tulee isä: MUSTIKKAKUONON kenneliin syntyy pian pentue ja äityli on ainakin kuvien perusteella i-s-o!

Hiljaista on ollut - mutta iloksemme on koko F-pentue kuvattu lonkkien ja kyynärpäiden osalta ja tulokset ovat olleet todella hienot! Taulukko kertoo tilastollisesti :

 

FI11810/14 uros BLOCKHEAD'S FAIRYTALE harmaa-valkoinen A/A 117 (76%) 0/0
FI11811/14 uros BLOCKHEAD'S FAME harmaa-valkoinen C/C 100 (76%) 0/0
FI11813/14 uros BLOCKHEAD'S FIRE IT UP harmaa-valkoinen A/A 116 (76%) 0/0 OK ERI
FI11814/14 narttu BLOCKHEAD'S FAIR LADY harmaa-valkoinen A/A 115 (76%) 0/0
FI11815/14 narttu BLOCKHEAD'S FULLMOON harmaa-valkoinen B/B 107 (76%) 0/0

 

INDEKSIT ovat todella hyvät, kennelliiton ohjeistuksen mukaan tulisikin enemmän kiinnittää huomio indekseihin kuin yksittäisen koiran tuloksiin. Onhan se todellakin niin, että jos pentueessa on yksi A-lonkkainen jota jalostukseenkin käytetään muiden ollessa esim C taikka huonompia, niin indeksit kertovat pentueen lonkkatuloksista enemmän. Asia voi olla myös niinpäin, että kaikki muut ovat A-lonkkaisia ja tämä ainokainen on C ----- indeksi tämän osalta on isompi kuin jos muutkin olisivat huonompia tuloksia saaneet.

ISO KIITOS KAIKILLE kasvattiemme omistajille!! Kuvausvuorossa ovat nyt H-pentueen koirat, joista yksi on jo kuvattu (osa-omistuskoira...) A-lonkkaiseksi. Käykää hyvät ihmiset näissä tutkimuksissa!

 

 

SYYSKUU

16.9.2016 Vuorossa silmätarkastukset Lily (Qubic´s Almost A Dream) ja Vellu (Ladykin´s Quincey) ja heilläkin oli kaikki kuten pitää eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia ja silmät muutenkin kuten pitää eli terveet.

 

14.9. Englanninbulldoggipentue kävi ell:n pakeilla: mikrosirut laitettu ja terveydet tarkastettu. Kaikki hyvin tänä päivänä ja painot olivat nartuilla yli 3kg ja ainoakaisella uroksella 4.7kg.

 

7.9.2016 Elisa käytti ´Harryn´ eli Blockhead´s Harry Potter lonkka- ja kyynärkuvissa ja tulokset tulivat jo eilen illalla: HDA - ED0-0 mikä merkitsee lonkkien ja kyynärien osalta täysin tervettä poikaa!! Kiitos Elisa ja onnea myös! Harry on osaomistuksessa Elisan kanssa Salossa.

 

Kävimme Esan ja Eemilin kanssa katsomassa bullepennut - voi että ovat ihania! Pian 5-viikkoisia ruttunaamoja!

 

ELOKUU

20.-21.8. Tallinnassa KANSAINVÄLISISSÄ koiranäyttelyissä Ulla & ´Martta´, Sari & ´Elli`(welsinspringer) sekä minä ja ´Lily`. Erittäin kuuma viikonloppu, ampiaisia "miljoonittain" mutta ihme ja kumma, kukaan ei saanut ampiaisen pistoa ;)

Ensimmäisenä päivänä lampurit arvosteli Kurt Nilsson Ruotsista, joka laittoi Lilyn ensimmäiseksi ja samoin toisena päivänä japanilainen tuomarirouva mrs Suzuki teki. Koska Lily on jo intti sekä EE valio, sai Martta näin ollen molempina päivinä Eestin CC:n sekä res-Cacibin, joka muuttuu "oikeaksi" Cacibiksi - ONNEA MARTTA JA EMÄNTÄ UUDESTA INTTIVALIO TITTELISTÄ sekä Eestin valiotittelistä! :)

 

Kävimme Ullan ja "Mobyn" kanssa Latviassa näyttelymatkalla, josta saimme mitä toivoimmekin: "Lily" oli ROP ja Ullan "Moby" VSP eli kumpikin saivat sekä sertifikaatin että Cacibin. Pitää anoa Lilylle Latvian muotovalion arvo ja Baltian muotovalion arvo samoin.

Kiitos Ullalle kyydityksestä, monesta naurunremmakasta ja mukavasta seurasta!! On kiva matkustaa kahden näin sosilaalisen koiran kanssa!! Kiitos Klaralle koirien esittämisestä!

 

HEINÄKUU

OULU KV 10.7.2016, lähdimme Ullan ja "Martan" kanssa minä ja "Vellu" kohti Oulua perjantai-iltana... Matka kesti tunteja mutta hyvässä seurassa aika kului nopsaan! Näyttelyyn oli ilmoitettu kuusi lampuria, joista yksi juniorinarttu ei tullut kehään, nartut voitti suvereenisti Ullan "Martta" - ONNEA!!! Uroksissa edustus oli vain kaksi kappaletta, joista "Vellu" korjasi potin saaden viimeisen Suomen Serttin sekä Cacibin. ROP oli Martta ja Vellu oli VSP. Tuomarina oli Juha Putkonen, joka pitkästä, pitkästä aikaa katsoi koiran rakenteen ja osasi katsoa olennaiset asiat sekä saimme asiallisen ja pitkän arvostelun. Kiitos Juha!

Erityiskiitokset Jennil Lönnroosille Vellun esittämisestä - sekä kuvaajalle eli Merjalle.

 

 

Pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa, onnea Elina & perhe Seinäjoella, Marina & perhe Vaasassa ja Katja sekä Hugo & perhe Sorsakoskella!!!

Onnetar oli toisen rodun kohdalla suopiollinen.... meille (Annika ja Esa sekä allekirjoittanut) syntyy ENGLANNINBULLDOGGI PENTUE!!! Ultraäänessa 30.6. näkyi 6 kappaletta pentuja, nyt jännitämme, että meneekö kaikki hyvin ja millaisia "otuksia" sieltä maailmaan putkahtaa! Wilma on Blockhead´s All By Myself - ainokainen bullepentumme, joka on hyvässä sijoituskodissa Annastiinan luona Mikkelissä.

 

KESÄKUU

30.06.2016 Pennut kävivät ell:n tarkastuksella ja saivat mikrosirut. Painot: Blockhead´s I Am Faith 5.6kg, B. I Am Hope 5.8kg ja B. I Am Love 6.5kg.

Sitten jännittävämpi uutinen!Yhteisomistuksemme englannibulldoggi Wilma saa pentuja!!! Wilma ultrattiin tänään ja siellä oli puolisen tusinaa pennunalkua kasvamassa. Tulee mielenkiintoinen elokuu ja syyskuu.... :)

 

Emme juurikaan ole käyneet näyttelyissä vaan minäkin olen keskittynyt pentujen touhujen katseluun... Pian ne ovat jo uusissa kodeissaan ja elämä palautuu joksikin aikaa "normaaliksi" ;) Pentueen teema oli tällä kertaa "Minä olen" eli I Am Faith, I Am Hope ja ainoa uros I Am Love. Kuvassa "keskustelua" ulkotouhuista:

 

TOUKOKUU

28.05.2016 Joensuu KV, jossa Lily oli PN3 saaden vara-Cacibin. Päivä oli mukavan vilpoinen ja ei satanut, joten menihän se lauantai näinkin! Kiitos Päivi M autokyydistä...

 

21.05.2016 Viikko mennyt ja pentujen painot ovat jo yli kilon. Ella on erinomainen äiti ja hoitaa tehtävänsä mallikelpoisesti. Muutaman viikon kuluttua saamme varmaan pennut ulkoilemaan - Eemil jo odottaa malttamattomana, että silmät aukeavat ja hän pääsee pentujen kanssa ulos leikkimään.

 

18.05.2016 Pennut syntyivät lauantain-sunnuntain välisenä yönä ja niitä on kolme kappaletta.

 

Kipsi poistettu ja kävely sujuu kepin/keppien kanssa jotenkuten. Lääkäreiden mukaan toipuminen kestää 3-4 kk, joten ei tässä ole aihetta hötkyillä. Ella tulee meille viikon kuluttua, siitä noin 2 viikkoa on todennäköisesti pennut jo maailmassa. HYVÄÄ VAPPUA kaikille sekä kevättä!

 

HUHTIKUU

Aika on mennyt toipuessa nilkkamurtumasta ... mitään en ole oikein saanut tehtyä ja "loppusuora" häämöttää: Ensi tiistaina 12.4. saan kipsin pois, sitten alkaa kävelyharkat ilman kipsiä. Tänään ensimmäistä kertaa portaiden nousu - hitaaasti ja varovaisesti, mutta varmasti - yläkertaan, että pääsen päivittämään kotisivut.

Sitten hyviä uutisia!!! Ella odottaa pentuja!

 

MAALISKUU

Sijoitusnarttumme on astutettu. Asiasta enemmän j o s pentuja on tulossa. Muuten hiljaiselo jatkuu, nilkka paketissa ja liikkuminen pyörätuolin varassa. Odottelen kevättä ja kesää toivoen parempaa tulevaisuutta kaikille.

 

HELMIKUU

Kävimme Pietarissa 3 x KV näyttelyssä, jossa oli vaihteleva menestys, mutta nuori uroksemme Harry eli Blockhead´s Harry Potter sai kuitenkin Juniori sertin.

Paluumatkalla minulle sattui onnettomuus, jossa loukkasin oikean nilkkani niin pahasti, että se murtui ja jouduttiin leikkaamaan. Nyt siis jalka kipsissa viikkotolkulla...

 

19.2.2016 In Memoriam "Lola" Blockhead´s Yummu Yep-Yep nukkui eilen ikiuneen, rauhallisesti, väsyneenä. Olit ystävä kallis, elät monen koiran mukana keskellämme... ikinä unohtamatta, rakas Lola

 

 

29.01.2016 Aallonpohjassa .... Lolan silmätarkastus oli tänään (Aija Leinonen), jossa todettiin ettei Lolalla ole mitään "vikaa" silmissä: ei kaihia, ei PRA:ta tms perinnölliseksi luokiteltavaa MUTTA sokea tämä meidän vanhin koira on. Olin ajatellut ja toivonut mielessäni, että olisi ollut vanhuuden kaihia - mutta nyt onkin kyseessä jokin muu vakavampi asia koiran kannalta, näköhermot ovat kalpeat ja litistyneet eivätkä anna signaaleja silmiin-aivoihin ja tästä johtopäätöksenä on, että hermoja painaa jokin! Jokin jota emme tiedä, kasvain?? Joitain muita pieniä muutoksia on koiran käytöksessä ollut, mutta ajattelimme niiden johtuvan koiran iästä. Tuska ja epätietoisuus ovat kalvavia, tietenkin tiedämme, että se päivä koittaa jolloin hyvästit jätetään, mutta tämä tuli kyllä aika äkkiä! Yritän koota ajatuksiani ja muutama soitto erikoisasiantuntijoille on tarpeen.

 

24.1.2016

Hieno uutinen tänään Venäjältä; osa-omistuksessani oleva Hottey eli Blockhead´s Hey Look At Me oli ensimmäisen kerran virallisissa luokissa voittaen ROP:in ja RYP4 sekä ROP-juniori+junnusertti!!! Onnea Hotteylle ja Nadjalle sekä Svetlanalle!!! Kasvattaja kiittää ja onnittelee, Lily on autuaan tietämätön tyttärensä ensi käynnistä...

 

LAMPURIPÄIVÄ vietetty eilen ja ihan mukava päivä - kiitos kaikille mukana olleille! Itselläni oli mukana Nalle, Vellu ja Lily ja kasvattejani oli Harry, Late, Ella ja Hekla. Olipa mukava nähdä teitä kaikkia! Sannalle kiitos kuvista! :)

 

17.01.2016 Lahden ryhmänäyttelyt 1&2 ryhmille, tämän vuoden näyttelysesongin "korkkaus" sujui mukavasti Lilyn eli Qubic´s Almost A Dream ollessa ROP!! Lilyn turkki on kasvanut mukavasti ja nyt kun Vellu pitää "huilia", on Lilyn vuoro päästä näyttelyihin :) Tämä koira nauttii selvästi näyttelyhulinasta!

 

Sain saman päivän iltana kuvia Moskovasta, jossa on osa-omistustuskoirani koti ja he ovat pitäneet yhteyttä erinomaisen hyvin! Hottie on Reata´s Olin ja meidän Lilyn tytär eli virallisemmin Blockhead´s Hey Look At Me; ikää tällä kaunottarella on kuvan ottohetkellä 10 kk. Koirassa on paljon isää, mutta kovin paljon myös äitiä:

 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Olemme palanneet kotiin lomailemasta kaukana, auringossa ja tullessamme perjantaina 8.1. pakkasta lähes -30C!! Hrrr---- aika- ja lämpöero ottaa muutaman päivän sopeutumisen, mutta eiköhän se taas tästä.

Luin yhdistyksen sivuilta myös ilahduttavan uutisen, että Vellu alias Ladykin´s Quincey on vuoden 2015 PARAS NUORI KOIRA sekä #7 koko kilpailussa! Hienoa ja onnittelut kasvattajalle Kanadaan! Koska Vellun karva on nyt pahassa vaihtovaiheessa, pidämme pienen tauon ja jatkamme taas keväämmällä myös näyttelytouhuissa.

VIIMEINEN koira E-pentueesta on nyt kuvattu ja lausuttu B/B, 0/0 eli terve on tämäkin tyttönen! Onnea kaikille pentueen omistajille ja kiitos kun toteutitte kuvaukset sopimuksien mukaan!! Koko pentueen terveystilanne on hienoa katsottavaa, huonoin on C-lonkka ja sekin lähti paremmalla arviolla kennelliittoon. Indeksi matalimmillaan 92% :) :) Olen todella tyytyväinen ja onnittelut myös uroksen omistajalle Ullalle knl Grey Coats!!

 

Joulukuu 2015

21.12.2015 ´Vellun´ ja ´Remun´ EIC-tulokset ovat tulleet, Vellun tulos normaali, Remu = N/EIC.

20.12.2015 Blockhead´s Ella Enchanted eli Ellan EIC testitulos tuli: normaali eli ei kanna tätä geeniä, joka aiheuttaa kyseisen sairauden. Odotamme vielä "poikien" eli B.Eastern Promises ja Ladykin´s Quincey tuloksia...

 

14.12.2015 Tämän vuoden osalta on näyttelyt "taputeltu" ja kisat käyty. Hyvässä seurassa on aina mukava ja eiköhän se onnistune ensi vuonnakin. Lily eli Qubic´s Almost A Dream on uuden USA valion äiti, Blockhead´s Gala At Qubic oli Floridan Eukanuba Challenge Show´ssa ja voitti hienosti nartut ollen VSP! Onnittelut kaikille asianosaisille! Äitinsä Lily aloitti varovaisesti näyttelyt, tuloksena sijoitukset valioluokissa, mutta ei mitään muuta erikoista. Ensi vuonna joitain kisoja tullaan käymään, katsotaan "polven ehdoilla" eli tämä vaurioitunut vasen polvi on aiheuttanut enemmänkin kuin päänvaivaa minulle! Tammikuussa taas ortopedin vastaanotto ja sitten tiedän jatkotoimenpiteistä enemmän. ONNEKSI on näitä ihania nuoria junnutyttöjä, kuten Ida, jotka auttavat ja handlaavat jo aika hienosti koirani! Kiitos Ida ja oikein hyvää Joulua sekä uutta vuotta sinullekin!

 

08.12.2015 Sisarukset "Remu" ja "Ella" kävivät Messukeskuksessa antamassa näytteet EICn osalta ja Remulta otettiin myös lauantaina MyDogDna testauspaketti. Odottelmme tuloksia ja ennen astutusta on tarkoitus myös Ellalta ottaa tuo paketti, joka kattaa PCD-, MDR1 ja CA-testit. Myös koiran perimätietoa tulee tuon paketin ansiosta. Yksi tämän pentueen narttu on jo aiemmin tutkittu, joten tuloksia voi vertailla sitten keskenään.

Olimme vain lauantaina 5.12. Messarissa, Helsingin Voittaja-15 näyttelyssä, mutta tuloksista ei voida urosten kohdalla puhua... Ainoa, jolle tuomari Soile Bister antoi myös SA:n oli veteraani, joka oli sitten myös päivän VSP. Urosten sertejä taikka junnuvoittaja titteleitä ei jaettu, kun tuomarin mielestä pojissa oli niin paljon vikaa!? Että sellainen arvonäyttely tällä kertaa. Iso rasti tuli. En jaksanut lähteä sunnuntaina enää uudelleen, sillä heräsin kamalaan päänsärkyyn (migreeni) joka kaatoi sängyn pohjalle pitkälle iltapäivään.

Myös Blockhead´s Ella Enchanted kävi antamassa EIC näytteen, eli sisaruksista on kahdelta tämä testi otettu.

Onnea kaikille, jotka jotain viikonloppuna saivat ja kiitos kaikille ihanille ystäville kuluneesta vuodesta!!

 

1.12.2015 Messukeskuksen vuoden "huipentuma" viikonloppu on pian ja sain s.postiini MyDogDNA -postia, jossa kerrottiin Messukeskuksessa olevan mahdollisuus otattaa koirasta tämä DNA paketti. Siihen kuuluu myös PCD ja CA eli kaksi sairautta, jotka myös rodussamme esiintyy. Tilasin tämän testikitin ja tarkoitus on Remusta ottaa näyte. EIC-testi otetaan joulukuun lopulla.

Näin sähköpostin, jossa parjattiin suomalaisia kasvattajia tanskalaiselle erittäin tunnetulle kasvattajalle ja täytyy sanoa, että kaikkeen ihmiset viitsivätkin alentua. Kannattaa antaa itsestään sellainen kuva, että "minä kun nyt osaan ja tiedän kaiken, niin kerronpa miten hupsuja kasvattajia Suomesta löytyy. Enhän minä mitään, mutta kun ne muut" Minusta on ala-arvoista tuollainen käytös, jossa samalla itsestä annetaan kyllä enemmän kuin perin kummallinen kuva. Selvennyksenä tähän kyseiseen sähköpostiin viitaten ja toisin kuin siinä väitetään: allekirjoittanut on käyttänyt ja aikoo vastedes käyttääkin EIC -kantajaa eli Lily alias Qubic´s Almost A Dream jalostukseen, mutta vain ja ainoastaan terveeksi myös EIC:n osalta olevaan yksilöön Lily yhdistetään. Uutta pentuetta Lilylle alamme suunnitella loppukesästä ja Lily astutetaan PCD, EIC terveellä sekä A-lonkkaisella uroksella unohtamatta rodunomaista luonnetta.

Olen kasvattanut vuodesta 1989 ja näissä pentueissa on ollut niin kauniita näyttely-yksilöitä kuin sitten sellaisia, jotka ovat jääneet rakastetetuiksi sohvachampioneiksi. Kaikki kodit merkitsevät ihan yhtä paljon ja kaikista kasvateistamme on aina suuri ilo saada postia sekä kuvia ja kuulla kuinka heillä on mennyt! Näihin vuosiin mahtuu kaikenlaista, ylämäkiä ja alamäkiä. En omista (vieläkään) sitä kristallipalloa, josta voisin katsoa ne parhaat yhdistelmät; kas kun luonto kaikessa viisaudessaan tekee niin paljon omiansa...osaltaan tämä on kasvatuksessa rikkautta, nähdä oikea Ihmeellinen Luonto omassa kodissaan! Nämä uudet työkalut jalostuksessa on oivallinen tapa testauttaa osa perinnöllisistä sairauksista ja tulen niitä vastedeskin käyttämään jalostuksen apuvälineinä. Järki kädessä on mentävä ja parhaansa yritettävä.

Seuraava pentue suunnitteilla helmi-maaliskuu 2016; Blockhead´s Ella Enchanted, HDA, ED 0/0 astutetaan seuraavasta juoksusta. Kysy tarkemmin, jos tunnet kiinnostusta kasvattejamme kohtaan!

 

Mukavaa Joulunalusaikaa kaikille!

 

 

MARRASKUU

27.11.2015 TAAS iloisia uutisia!! Blockhead´s Fair Lady eli ´Kerttu´ kävi lonkka- ja kyynärkuvissa tulosten ollessa parasta A-ryhmää!! Onnea kotiväki, hienot tulokset eli HD A/A ja ED 0/0!!!

 

22.11.2015 Jyväskylä KV, tuomari oli Harri Lehkonen. Menimme sillä ajatuksella, että Remu eli BLOCKHEAD´S Eastern Promises saisi viimeisen sertinsä muotovalion arvoon ja TULIHAN se!! Kolmas kerta 2-vuotis synttäreiden jälkeen ja tuloksena PU2+sert+vara-Cacib! Kiitos Krisse ja Ritva, että toitte pojan ja Krisselle iso kiitos sekä Remun että Lilyn Qubic´s Almost A Dream esittämisestä! Lily palasi äityslomaltaan ja oli hienosti valionarttujen kolmas ja sai myös SA:n. PN luokassa ei sijoitusta, kun veteraani kiilasi väliin.... :) :) No, me kasvatamme turkkia ja sitten ennen seuraavia mahdollisia pentuja joskus loppuvuonna 2016 tulemme käymään kehissä satunnaisesti. Onnellinen olen 33.valiosta (Suomen) kasvateistamme ja onnittelut sijoituskodille eli Iisalle ja Jarnolle!!

 

 

22.11.2015 Jyväskylä KV, tuomari oli Harri Lehkonen. Menimme sillä ajatuksella, että Remu eli BLOCKHEAD´S Eastern Promises saisi viimeisen sertinsä muotovalion arvoon ja TULIHAN se!! Kolmas kerta 2-vuotis synttäreiden jälkeen ja tuloksena PU2+sert+vara-Cacib! Kiitos Krisse ja Ritva, että toitte pojan ja Krisselle iso kiitos sekä Remun että Lilyn Qubic´s Almost A Dream esittämisestä! Lily palasi äityslomaltaan ja oli hienosti valionarttujen kolmas ja sai myös SA:n. PN luokassa ei sijoitusta, kun veteraani kiilasi väliin.... :) :) No, me kasvatamme turkkia ja sitten ennen seuraavia mahdollisia pentuja joskus loppuvuonna 2016 tulemme käymään kehissä satunnaisesti. Onnellinen olen 33.valiosta (Suomen) kasvateistamme ja onnittelut sijoituskodille eli Iisalle ja Jarnolle!!

 

19.11.2015 Vähän päivityksiä, kuukauden tauko ollutkin ;)

Kävin katsomassa Ullan luona 4-viikkoisen potran pojan, kovin on vankka ja hyvännäköinen lampurin alku! Sekä emo että pentu ovat voineet erinomaisen hyvin - nyt vain odottelemme luovutusikää ja tulevaisuutta.

Olimme myös syksyisellä, lähes jokavuotisella Riikan "turneella" 13.-16.11. Itse reissu meni hyvin ja mitään ihmeitä ei matkan aikana ollut, tieolosuhteet ovat parantuneet roimasti jo Latviankin puolella, ajaminen samantasoista kuin meillä Suomessa. Yövyimme perillä aivan näyttelypaikan vieressä sijaitsevassa Islande -hotelissa, joka oli ihmisien osalta halpa mutta koirista osataan kyllä velottaa ENEMMÄN kuin ihmisistä!

Vellu oli PU2 saaden vara-Cacibin eli käytännössä ei yhtään mitään paitsi erittäin hyvä arvostelu. Tällä tuomarilla ei tällä kertaa hampaat olleet vaikuttamassa ollenkaan, kun ei hän edes suihin katsonut.... Ullan Martta oli PU4, mutta sai sentään CC:n eli Latvian sertifikaatin. Onnea Ulla ja kiitos mukavasta matkasta!!

 

"Omppu" eli Blockhead´s Every Inch A Lady on käynyt viime viikolla lonkkakuvissa ja ell:n arvio oli, että täysin terveet lonkat ja kyynärpäissäkään ei mitään ihmeitä. ONNEA Heli & Ari, ja iso kiitos kuvauksiin viemisistä!

 

LOKAKUU

16.10. Kennel Grey Coats eli ystäväni Ulla ilmoitti, että Veera synnyttää ja koko iltapäivän jännäsin millainen pentue sieltä tulee. Jokin mystinen tapahtuma oli luonut Veeran masusta suuren osan pennuista, kaksi syntyi kuolleena ja toinen niistä oli jo alkanut mennä huononnäköiseksikin, yksi ainoa urospentu syntyi elävänä ja pirteänä! Olen niin surullinen Ullan ja Veeran puolesta, mutta me kasvattajat olemme kuitenkin meitä suuremman armoilla näissä asioissa. Tähän on tyytyminen ja toivottavasti tämä ainoa on sitten sitäkin parempi :) Onnea kuitenkin Ullalle Lappeenrantaan - tulemme katsomaan kun Speciaali on tarpeeksi vanha.

 

Jotenkin tuntuu, ettei nyt ainakaan se kuuluisa "onni" potki meitä... Satutin itseni kuun alussa niin, että istuminen on ollut lähes mahdotonta, nukkuminen erittäin huonoa ja kivut taasen päällä... Nyt voi jo vähän aikaa olla tietokoneen ääressä ja päivittää sivujakin.

Sain tosi surullisia uutisia toisesta kennelistäkin; Grey Coats niin kovasti odettu pentue supistui yhteen ainoaan - jostain käsittämättömästä syystä ultrassa näkyneista kaksi oli kuollut ja yksi ainokainen hengissä, loput jotain, mitä ei ainakaan voi pennuiksi kutsua. Ulla lupasi selvittää syytä ja lähettää toisen kuolleista Eviralle tutkittavaksi. Nyt siis siellä on Nallen x Veeran lapsia tasan yksi, poika pikkuinen. Onnea Ullalle kuitenkin tästäkin!! Toivotaan tästä pojasta tulevan vanhempiensa kaltainen hyväluonteinen ja upea lammaskoira!

 

SYYSKUU

29.09.2015 Meille ei synny syyspentuja. Ella kävi ultrassa - näin on nyt siis "näppylät. Yritämme kevätjuoksusta uudelleen, katsotaan sitten olisiko otollisempaa aikaa. Jos olet kiinnostunut pennusta, niin tänne syntyy pian Blockhead´s Dazzling Daystar x Blushire´s Canadian Lady pentue, Grey Coats kenneliin Lappeenrantaan.

 

25.09.2014 Mukavia uutisia: Helgan jälkeläisistä on ensimmäisen tulokset selvillä .... Late eli Blockhead´s Fire It Up on lausuttu ja lonkat ovat A/A, kyynärpäät 0/0. Hienoa! Onnittelut Elisalle eli Laten omistajalle - ja kiitos kun huolehdit asiasta!

 

20.09.2015 Hyvinkään ryhmänäyttely, johon lähdin "pummilla" Päivin kaveriksi. Oma sijoituskoirani oli ilmoitettu paikalle ja samoin Nuutisten Evita. Molemmilta puuttui yksi sertifikaatti valion arvoon...

Aamu oli todella kaunis, syksyinen ja aurinkoinen, lampureita oli 6 paikalla - kaikki "kärkkyivät" serttejään. Uroksien voittajaksi ei tullut Remu vaan se sai tyytyä PU2 sijoitukseen vara-sertillä eli "metsästys" jatkuu. Vain kaksi urosta sai SA:n eli sinänsä erinomainen tulos! Nartuissa oli niin, että vain Evita sai SA:n ollen PN ja sertti! Loppujen lopuksi Evita oli päivän paraskin. JIPPIII!!! Uusi kasvattivalio, onnea omistajat Päivi ja Esko!!

 

18.09.2015 Speciality USA, tuomarina Edy Dykstra-Bloom, jossa kasvattimme B. Gala At Qubic VOITTI WINNERS BITCH luokan!!

 

17.09.2015 Amerikan vientimme; Blockhead´s Gala At Qubic ensimmäistä kertaa näyttelyssä... ja nykyisessä kotimaassaan tietenkin

 

13.9.2015 Muurame, ryhmänäyttely tuomarina kroatialainen colliekasvattaja, johon en ole aikaisemmin "törmännytkään". Rouva jakeli kovasti H:ta, EH:ta ja jopa T:tä joten mielessä kävi, että ei hyvältä näytä. Päivin Unelma (serra de airesinpaimekoira) oli ainoa rodussaan ja samoin oli meidän Vellu. Katselimme tuomarin arvostelua ja olimme varmoja, että pääsemme kotiin ajoissa... No, ihan näin ei käynyt vaan molemmat koiramme olivat ROP-koiria. Ryhmässä ei kummallakaan ollut menestystä....

Näyttelypaikka oli upeissa puitteissa, korkealla järvien ympäröimä Riihivuoren hiihtokeskus.

 

Alkaa tämän kesän näyttelyt olla "taputeltu" ja siltä osin siirrymme rauhallisempaan aikaan. Talveksi on suunnitteilla monemoista, toivottavasti useimmat niistä ovat mukavia sellaisia ;)

Kävimme Ullan (knl Grey Coats) ja Martan (GC Rosetta Stone) kanssa tämän vuoden ns arvonäyttelyssä Norjassa ja matka sujui todella hyvin, suunnitelmat pitivät ja sääkin oli suosiollinen. Menestys oli odotetunlaista eli ilman titteliä kotiin tulimme, mutta MONTA kokemusta rikkaampana! Vellu oli Erkkarissa 1/1 exc- ja päivän VSP nuori. Martta oli ROP nuori ja sai laatuarvostelun erinomainen kera SA:n. Onnea Ulla ja Martta!

Vellun esitti uusi -toivottavasti ei viimeistä kertaa- tuttavuus Katriina, joka oli varmaotteinen ja esitti koiramme todella kauniisti. KIITOS Kassu!!! Ehkä jossain uudelleen?

 

ELOKUU

29.08.2015 Tervakoski KV, josta ei paljon mainita kannata... EH eikä muuta. Tuomari löysi vikoja, joista en ole tiennyt olevankaan? Liikkeet eivät ole ok? Jaa, katsokaa kuvaa:

 

 

23.08.2015 Baltian Voittaja -15 , jossa olimme kera Tiinan & Riccan (kromforländer), Päivin & Unelman (serradeairesinpaimenkoira) sekä oma poika Vellu. Vellu oli nuortenluokassa toinen SA:lla, mutta ei sitten muuta. Omituisinta oli, että tuomari näki Vellun pitkänä (???) ja taka-ahtaana (??) ja en todellakaan allekirjoita näitä! Jos jotain, niin noita ei koirassa ole.... Että huhhuijaa taas. Onnittelut niille, joille se kuuluu. :)

 

Ellan juoksukin alkoi viikolla 34 ja astutusta on suunniteltu vk 35/36. Saas nähdä mitä tapahtuu ja tapahtuuko mitään... Toiveita on meillä kaikilla osapuolilla.

 

7.-9.8.2015 Meidän perinteinen Druskininkai Liettuassa ja tällä kertaa kolme Cacib sekä "jotainvoittajatitteliäkin" näyttely. Lähdimme kahdella autolla; Ullan pakulla ja Arja + kumppanit tila-autollaan. Keskiviikkona lähdimme ja torstaina iltapäivällä perillä, ihana ja VIILEÄ majapaikka, siis kun siellä oli KUUMA (lähes 40C!!) ilma koko reissun ajan... Toi ilmastointi oli todella siis aivan pakollinen! Koirakavereina olivat Taisto ja Muru, sellaiset prahan rottakoirat, jotka olivat mainoita tapauksia - ja Teija heidän huoltojoukoissaan SEKÄ ihastuttava juniori Moby kera Vellun.

 

Lampureissa ensimmäisenä päivänä sekä Moby että Vellu olivat VSP-koiria, lauantaina ja sunnuntaina Vellu oli ROP ja Moby VSP junnuissa. Mobysta tulikin kertaheitolla LT JunCH, koska tässä näyttelyssä oli erikoissäännöt. Vellu sai kaikkina päivinä sertit sekä Cacibit ja siitä tulikin nyt ennen Fi CH arvoa Liettuan Muotovalio! Onnea Ulla ja Moby!!! Lauantain ryhmässä Vellu poimittiin 6 parhaan joukkoon, mutta päätti sitten ottaa levon kannalta ja kävi maate kesken sen arvostelun, hauskaa joidenkin mielestä... Ymmärrettävää kylläkin, koska oli tämän turneen kuumin päivä, jotkut sanoivat että +44C!? KIITOS KAIKILLE MATKAKAVEREILLE, ERITYISESTI ULLALLE ja MOBYLLE! KIITOS Iira ja Ella ja Marjo Vellun esittämisestä!!! Taas eiku mennään... mummoralli jatkukoon :) :)

Kuvia lisätään jahka ehditään...

 

9.8.2015 Blockhead´s Hey Look At Me eli Hotey ROP pentu - kiitos taas kerran kuvista "tukijoukot" Galina ja "tytöt!

 

 

02.08.2015 Kivoja uutisia näyttelyrintamalta; Blockhead´s Ella Enchanted eli "Ella" sai valionarvoon tarvittavan viimeisen sertifikaatin, 25 kk ikäisenä. Kiitos ja isot ONNITTELUT Lauralle tittelin saavuttamisesta!! Onhan Ellasta toki muuhunkin, he ovat aloittaneet agilityn ja siinä on harjoitukset sujuneet mallikkaasti.

 

HEINÄKUU

26.7.2015 Helsinkin Tuomarinkylä Eukanuba Show, jonne lähdimme aamuvarhain serra-Päivin kanssa... Odotuksia ei paljoa ollut, outo tuomari mutta sekään ei niin ollut huolenaiheeni, vaan se ILMA! Kamalaa vesisadetta oli luvattu, ja sellaista ainakin lampuriurosten ollessa arvostelussa sitä saatiinkin! Vellu oli kuitenkin PU3 ja sai Serttin sekä vara-Cacibin sekä ihan hyvän arvostelunkin, joten märkyys ei haitannut arvostelua. Päivillä sen sijaan sattui poutatunnit kun serrat olivat arvosteltavina ja tripla-ropit tuli heille! Onnea! Ihan kiva päivä, kun vielä kolmas Päivi eli Evitan Blockhead´s Evita esitti hienosti tytsän ollen PN2 kera Cacibin! Onnea teille Päivi & Esko!!

 

25.7. Mikkeli KV; ´Remu´ Blockhead´s Eastern Promise kävi pitkästä aikaa näyttelyssä ja ensimmäistä kertaa avo-luokassa - mutta tuomari ei ollut suopealla tuulella ja yksikään uros ei saanut SA:ta. Remu sai pelkästään EH:n ja syynä se, että kulmahampaat "in wrong position" Whatttt?? Saksipurenta kun nyt on vain niin, että alahampaiden osalta kulmikset menevät ikenen päälle... Just. Ja muutenkaan ei tainnut urokset tuomarirouvaa miellyttää?

 

Heinäkuussa ei kesä näyttäynyt sen enempää kuin kesäkuussakin... Kävimme 21.7. Vellun eli Ladykin´s Quincey kanssa Lahdessa virallisessa silmätarkastuksessa ja Vellu sai terveen paperit. Nyt on pevisa-tutkimukset sekä MyDog DNAn tulokset kunnossa, ei ole PCD eikä CA kantaja kuten ei muutakaan perinnölliseksi luokiteltua sairautta kantava. Ja ne lonkathan lausuttiin A:ksi kuten ennakkokuvien perusteella arvioimme.

Ja "tytöt" on meillä juoksussa, poikien päät sekaisin kuin seinäkellot! Piipitystä kahdella eri aksentilla (liekö kanadalainen aksentti vielä kuultavissa...) ja yhtäaikaa ne partioivat leidien huoneen portin vieressä - jos mamma vaikka vahingossa jättäisi sen auki... kandee ainakin yrittää? ONNEKSI Lola ja Lily ovat yhtä aikaa juoksussa, menee yksillä piipityksillä!!

 

KESÄKUU

27.6.2015 Riika, Latvian Voittaja-15 näyttelyreissu... Lähdimme aamulla Ullan & Elsan sekä Mobyn kanssa ajelemaan kohti Helsingin Länsisatamaa. Olin varannut kahdeksi yöksi huoneen, jotta saamme levätä näyttelyn jälkeen ennen ajomatkaa takaisin. Oli hyvä ratkaisu! Näyttely sinänsä meni kuten arvelinkin tiedettyäni venäläisen "kehäketun" tulevan paikalle... Harmitti kyllä kun Vellu jäi sijalle PU2 kera Vara-Cacibin, mutta uumoilin näin käyvän. Ullan koirat olivat molemmat junnuissa ja saivat ns kaiken eli kaksi uutta LVJVoittajaa ja molemmille J-CAC. Onnittelut! Hyvin meni onneksi edes jollain!! Ja suolaa haavoihin laittoi tuomari, kun tuli luokseni PU sijoituksen jälkeen: "Minkä ikäinen tämä nuori komea lammaskoira olikaan? Oletan sen pärjäävän erittäin hyvin tulevaisuudessa" No, näin tänään. Ei sinänsä hullummin, koska jälkeemme jäivät valioluokan uros, veteraaniuros sekä junnu-uros ns ilman sijoitusta.

 

18.6.2015 Ladykin´s Quincey eli Vellu kävi kuvauksissa ja tulokset tulivat tänään: A/A lonkat ja 0/0 kyynärpäät! Hienoa!

 

13.6.2015 Käväisimme Salon kaikkien rotujen näyttelyssä ja Vellu oli PU2 vara-sertillä, ihan kivasti.

 

Kasvattimme Late eli B.Fire It Up oli samassa luokassa, valitettavasti kovin karvaton... mutta sai kuitenkin tuomarilta ERI:n, onnea Elisa! Pikku-furminaattori B.Harry Potter on hoitanut hommansa hyvin ja kaltannut erittäin karkeakarvaisen Laten onnistuneesti... Late saa kasvatella karvaansa nyt jonkin aikaa ja odottelemme, että "pikkuveikka" tulee siihen ikään, että näyttelytkin voisivat aloittaa. Kävimme kyläilemässä kauniissa maalaismaisemissa, tapaamassa Elliä ja hänen perhettään - täytyy sanoa, että oli täysin onnistunut asia tämä Ellin uusi koti! Sen ihanampaa saa kyllä hakea ja kovinkin kauan!! Elli on kotiutunut hyvin ja he ovat onnellisia yhdessä Salon kauniissa maalaismaisemissa. Kiitos Marja ja Olli!!!

 

6.6.2015 Savonlinnan ryhmis 1 & 2, tuomarina Elena Ruskovaara ja toisinto edellisestä näyttelystä; Ladykin´s Quincey eli Vellu ainoa uros PU1, ROP + sertifikaatti, sijoituskoiramme Blockhead´s Ella Enchanted VSP + sertifikaatti. Vaikka paikalla ei muita kilpailjoita ollutkaan, niin voinee sanoa kaksoisvoitto. ;) Kiitos Lauralle Ellan erittäin hyvästä hoidosta ja tuomisesta näyttelyyn! Vielä vähän aikaa ja tämä "pentue" siirtyy avoluokkaan, jolloin on mahdollista kisata MVA -tittelistä. Hienosti on mennyt Ellallakin, vaikka turkki on todellakin kehitysvaiheessa... Iso kiitos avusta ja seurasta!! Ja Veeralle erikoisesti kiitos Vellun

esittämisestä! Harmi, ettemme voineet jäädä ryhmiin!

 

TOUKOKUU

30.05.2015 Iitti ryhmille 1 & 3/4, tuomarina Marianne Holm. Kaksi lammaskoiraa, Vellu ja Börje (avo lk) oli ilmoitettu. Tuomari piti kovasti Vellusta ja teki siitä ROP:n. Vellu sai Suomesta nyt toisen sertifikaattinsa, elämänsä kuudes näyttely, kolme Suomessa ja kolme ulkomailla - kaksi Suomen serttiä ja kaksi ulkomaista serttiä; yksi Suomen Cacib ja yksi ulkomainen Cacib. Ei hullummin :) Vellun kehävarmuus alkaa olla jo kokeneemman luokkaa ja sitä on helppo esittää vieraskin. KIITOKSET jälleen kerran Päivi, että esitit poikoo! :D

 

23.-24.5.2015 Moletai/Liettua, kaksi kansainvälistä näyttelyä hienossa kesäsäässä. Päivi (Funfun serrat) ja allekirjoittanut olivat Vellu-lampurin, Tiitiäinen-serran ja Unelma-serran kanssa reissussa ja matka meni oikein hyvin. Ensimmäisenä päivänä Vellu eli Ladykin´s Quincey oli VSP ja Päivin serrat voittivat ROP+ROP-pentu. Cacibit ja sertifikaatit siis aikuisille - hyvä ja onnittelut Päivillekin! Toisena päivänä vastassa oli "hammastuomari" joka ylisti Vellun, mutta...P2 puutteen takia tuli vain ERI. Vähän harmittaa, kun koirassa on NIIN paljon hyvää ja tärkeämpää kuin esim hampaat ja sehän ei paimentaisi niillä :( Mutta se oli tuomarin mielipide ja siihen on tyytyminen. Päivin serrat olivat taas ROP ja ROP-pentu. Onnea taas ja iso kiitos Vellun esittämisestä!

 

19.5.2015 Vihdoinkin Vellun rekisteröinti on valmis SKL:oon!

 

16.5.2015 Varkauden Kansainvälinen koiranäyttely ja Vellun koko elämänsä 3.koiranäyttely - joka meni todella hienosti pojan ollessa ROP, Cacib ja sert.! KIITOS SARI tuhannesti Vellun esittämisestä! Se meni tosi hienosti. Ja kaikille kiitos avusta; Jenni Posti, Ulla, Eija ja Essi! Hannelelle onnea VSP voitosta!

 

14.05.2015 Talo hiljenee pentujen äänistä, kyllä aika kuluu joka kerta niin sukkelaan. Vaikka pennuista on kovasti työtä, niin silti eräänlainen haikeus jäljelle jää. Onnea kaikille pentujen omistajille ja antoisaa elämää uuden lampurin kanssa!

 

04.05.2015 Pennut ovat jo 9-viikkoisia ja yksi tyttö olisi vielä saatavilla rodusta kiinnostuneeseen kotiin. Meille voi tulla tutustumaan koiriimme ja ihmisiin, jos kiinnostuit pennusta. Pennut ovat rekisteröityjä, ell:n tarkastamia ja tietenkin mikrosirutettuja.

 

HUHTIKUU

 

30.04.2015 Hyvää Vappua kaikille! "Kyllä minä mieleni pahoitin..." voisin lausahtaa lukiessani taas netistä miten ihmiset kirjoittavat asioista, joista heillä ei ole pienintäkään tietoa! Ei motiiveista eikä asioiden takana olevista seikoista! Tiedän, että eräät ovat pahastuneet, kun olemme antaneet yhden aikuisista koiristamme pois - kenellekö se muulle kuuluu kuin meille? Syyt eivät ole rahalliset eikä mihinkään hyötyyn tähtäävät, vaan koiran ja koiransa menettämeen perheen hyvinvointi. Meidän rakas Elli-koiramme muutti viime lauantaina Nordlingien perheeseen, Saloon ainoaksi koiraksi saaden sen kaiken rapsutuksen ja sylin mitä JUURI tämä koira kaipaa! Nordlingit olivat vastikään menettäneet 13-vuotiaan koiransa ja "vanhoina" lampurin omistajina he kokivat Ellin fyysisessä olemuksessa jopa ´reinkarnaation´ja kuten Marjan kanssa puhuimme:"Ikään kuin Kohtalo olisi osoittanut tämän asian olevan oikein" Tulen näkemään Ellin kesemmällä, kuulen siitä lähes joka päivä eikä tämä koira todellakaan OLE UNOHDETTU taikka heitetty ikäänkuin tarpeettomana pois - PÄINVASTOIN, tällä koiralla on nyt lopun ikänsä erittäin suuri merkitys sille pariskunnalle (kiitos Marja ja Olli) kenenkä päivien iloksi Elli on mennyt. Raha ja hyöty ovat kaukana tässä asiassa, joten te jotka tietämättömyyttänne kirjoitatte mitä sattuu: katsokaa välillä peiliin ja miettikää mitä sieltä aukosta keskeltä päätä tulee ulos. Ja ne ketkä näin ovat tehneet, tuntevat toivottavasti piston sydämessään ja heittävät sen ensimmäisen kiven... Ja jos toisten asiat niin kovasti kiinnostavat, ei mikään estä soittamasta ja kysymästä asianlaitaa? Usein se ei ole niin mustavalkoinen kuin pahanilman juoruilijat antavat ymmärttää. Mukavaa kevättä nyt teillekin, jotka nautitte siitä kun saatte toisia mollata. :)

 

29.4.2015 ETTÄ PITELEE KELEJÄ...! Vettä vihmoo ja tuuli on puuskittaista, ei puhettakaan pentujen ulkoiluttamisesta tai valokuvaamisesta... :( Kotoa lähti eilen kohti Varsinais-Suomea Blockhead´s Heart Of Bluechannel eli ´Ivar´ ja nyt täällä odottelee kotiin pääsyä Blockhead´s Hey Look At Me ´Hotey´ sekä B.Honeybelle ja B.Happy Snow White.

 

26.4.2015 Pennuista puolet lähti uusiin koteihinsa viikonlopun aikana. Kotona vielä odottaa ulkomaille menoa B.Hey Look At Me `Hottey´, B.Honeybelle `Belle`, B. Happy Snow White `Blondi´sekä vappuviikolla kotiutuva B. Heart Of Bluechannel ´Ivar`.

 

15.4.2015 Nallella kävi tyttöystävä vierailulla, Blockhead´s Cash In Pocket ´Kiiwi`ja kuten asiaan kuuluu, siinä ei kauan nokka tuhissut kun Nalle uroksen elkein astui Kiiwin. Lisätietoa asiasta Pocket Lighting´s kennelin sivuilta.

 

12.4.2015 Tallinnan Voittaja 2015, jossa mekin olimme kohtalaisin tuloksin. Vellun ensimmäinen näyttelymatka meni muutoin hyvin, mutta sijoitus oli vain PU3. Eli tällä kertaa sentään se SA. Arvostelun mukaan "ei täydessä turkissa" - niinpä, JUNIORI, haloo! Muuten arvostelu oli ihan asiallinen. Odottelemme siis turkin kasvamista aikuisen karvan näköiseksi. Ystäväni Päivi (knl Funfun/serra de airesinpaimenkoirat) onneksi pelasti päivän koirien voittaessa: ensin Unelma oli ROP-pentu ja melkein voitti BIS kilpailun ollen BIS2. Ja Hippu oli ROP saaden cacibin sekä sen Voittajatittelin. Onnea Päivi & funfunit!

 

6.4.2015 Perinteinen Pääsiäisnäyttely, joka on toista kertaa Imatralla, oli ja meni. Lampurit arvosteli tanskalainen herra, jolle oli todella tärkeää pigmentti, hampaat ja purenta. Ikää hän ei ainakaan meiltä kysynyt eikä paljoa muutenkaan kommunikoinut... Olimme ihka ensimmäistä kertaa Vellun elämässä näyttelyssä, poika oli vähän ihmeissään, että mitä täällä niin monet koirat haukkuu! Kun samalle päivälle oli roturyhmä 9, niin arvata saattaa, että siitä löytyy myös näitä "tyhjänpaukuttajia". Alkuhämmennys meni ohi, ja reippaasti käyttäytyi Vellu ollen junioriluokan ensimmäinen, ERI mutta ei SA:ta. Samoin kävi sijoituskoirallemme Ellalle, ERI ja luokkavoitto sekä kättä päälle + näkemiin. Näin tällä kertaa - onnea voittajille ja tuloksiinsa tyytyväisille! :D

 

MAALISKUU

27.3.2015 MUKAVIA uutisia; ´Dino´ eli Blockhead´s Evan Allmighty kävi virallisessa silmätarkastuksessa ja silmät olivat terveet perinnöllisistä silmäsairauksista! Kiitos Terttu, että hoidit tämänkin asian!!

Postista tuli myös "sylinteripostia" eli vihdoinkin Lilyn eli Qubic´s Almost A Dream Kansainvälinen Muotovalio titteli on vahvistettu FCIssä!! Vielä odottelemme Nallelle samanlaista postia...

23.3.2015 Eilen oli vuorossa Lahden vuosittainen KV-näyttely, jossa tuomarina oli portugalilainen kasvattaja Pedro Sanches Delerue. Autoin sijoituskoiriani trimmaammalla ja kannustamalla, mutta ei niitä lisäkarvoja mistään voinut taikoa lisää... joten sijoitukset nartuissa olivat nuo1 ja 2 + EH. Sijoitusurokseni pärjäsi paremmin ollen jopa PU4 + vara-sert. Meidän oma Nalle oli sitten PU2 + vara-CACIB. Ei nyt hullummin, vaikka karvaa siltäkin yhä edelleen puuttuu ... lähinnä pituutta! Ullan junnunarttu Elsa oli hienosti PN2 ja sai ensimmäisen sertinsä, Onnea Ulla & Elsa!!! Ja kiitos seurasta!! Olin Päivin (serrat) kyydillä Lahdessa eikä Päivinkään tulos ollut niin odotettu kuin mitä oli: PN2+cacib. Mutta näillä mennään sitten taas! :) Kiitos Päivi kyydityksestä!!!

 

PENNUT kasvaa kovasti, ollen jo lähes 2.5kg ja ensimmäiset matokuuritkin on annettu. Kuvia täällä...

16.03.2105 Pennut ovat kaksiviikkoisia, silmät ovat aukeamassa ja kuulokin alkaa pelata. Kasvua tapahtunut PALJON, kuten kuuluukin :D Toinen lapsenlapsemme kävi kyläilemässä -Karla, joka asuu Jyväskylässä- ja hänkin on koiriin iki ihastunut, kuten kuvastakin näkyy. Olemme onnellisia, että pennut saavat jo varhain kontakteja lapsiin sekä aikuisiin.

 

02.03.2015 LILYN x OLIN pentue syntyi!

 

HELMIKUU

26.02.2015 Vihdoinkin - lähes puoli vuotta tätä asiaa on käsitelty ja tehty tarvittavia "toimenpiteitä" eli lonkat ja silmät tutkittu Kanadassa, myös siemenneste on tsekattu - jotta Suomeen saisimme ns lisäverta. Siis, nyt on Vellu Suomessa! Vielä ei kuvia ole otettu, siis sellaisia poseerauskuvia, tässä Helmin kanssa peuhauksen jälkeen yksi lepokuva

 

14.-15.2.2015 Melkein tasan vuosi sitten Nalle; Blockhead´s Dazzling Daystar, oli Tallinnassa ROP saaden ensimmäisen Cacibin ja nyt lähdimme koittamaan onneamme, josko olisi mahdollista saada Nalle Kansainväliseksi Muotovalioksi mahdollisimman lyhyessä ajassa eli 1v+5pv - JA ONNISTUIMME! Nalle oli ROP, sai aikarajan vaatimissa puitteissa Cacibin ja näin ollen siitä tuli C.I.B!! Tietenkin se pitää ensin anoa FCIstä, mutta nyt ei tarvitse enää miettiä sitä asiaa...Lisätittelit tästä näyttelystä ovat TLN Winter Cup-15. Olimme reissussa Ullan/kennel Grey Coats ja Elsa -lampurin kanssa, kiitos suuri matkaseurasta ja ONNEA ELSAN JUNIORIVOITOSTA!!!! Meidän havannankoira Helmi oli myös mukana, mutta nämä ensimmäiset viralliset luokat Helmille eivät sujuneet menestyksen suhteen mitenkään... vaatimattomasti ERI ja EH junioriluokissa. Kiitos Ulla kuvista!!!

 

TAMMIKUU

30.01.2015 Kävin tiineysultrassa Lilyn kanssa ja voin iloissani kertoa, että MEILLE SYNTYY PENTUJA MAALISKUUSSA!!! Ks. pentuja sivu.

20.01.2015 B.Every Little Step eli Lillianin lonkka- ja kyynärpäätulokset ovat lausuttu: B/B lonkat ja 0/0 kyynärpäät. Kiitos Clarissa! Nyt on vielä oma sijoitusurokseni kuvaamatta sekä B.Easy Alice ja B.Every Inch A Lady. Toivottavasti ei mene kauaa kun nämäkin sisarukset ovat kuvattuna ja vielä enemmän toivon, että nekin tulevat yhtä erinomaisin tuloksin kuin muut tästä pesueesta! Toistaiseksi on A ja B olleet viralliset lausunnot...

 

11.01.2015 Lahden ryhmis 1 & 9, vuoden ensimmäinen näyttely. Lammaskoiria oli ilmoitettu 5, jotka kaikki olivat paikalla. ´Nalle´ Blockhead´s Dazzling Daystar oli ROP, mutta ryhmässä ei menestystä enää tullut. Nallen karva on vieläkin "vaiheessa", hitaasti mutta varmasti sitä pituuttakin tulee. Olimme serra-Päivin sekä Hipun kanssa reissussa; Hippu oli upeasti ROP+RYP4! Onnittelut menestyksestä, Päivil! :)

 

05.01.2015 Uuden vuoden ensimmäinen päivitys kotisivuille... Tulimme viime yönä Lilyn (Qubic´s Almost A Dream) kanssa "sulhasreissulta" ja väsymyksen takia lyhyesti toteamme, että astutus on tapahtunut. Jännitämme kovasti seuraavat neljä viikkoa... ja toivottavasti saan kertoa iloisia uutisia! PEUKUTAMME kuitenkin! :D

SUOMEKSI SANOTTUNA: Pelkäämme pahinta, mutta toivomme parasta!

 

 

 

 

 

| päivitetty 18-01-2017 |