Uutisia 26.07.2018

 

 

HEINÄKUU

Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n 2018 ERIKOISNÄYTTELYT Hauholla, Wuolteen kartanolla oli 21.7. Koiria oli ilmoitettu 42, ja meiltä oli 2 eli äiti-Lily ja poika-Vellu näyttelyssä.

Päivän yllättäjä oli LILY, joka valittiin BIS koiraksi !!! Kiitos Jenni Lönnroosille Lilyn ja Toman esittämisestä!!! Toma oli luokkansa kolmas ERI laatuarvostelulla. Tuomarina näyttelyssä oli arvostettu Ray Owen, knl Ambelgait UK.

 

 

 

Toma ensimmäisen kerran nuorissa ulkomailla, ikää vajaa 19kk. Matkassa kivan ja komean junnupojan Tatun & Ullan kanssa Pärnussa Eestinmaalla. Kaksipäiväinen näyttely oli viedä mehut meistä, koska oli todella kuuma viikonloppu. Ensimmäisenä päivänä Tatu oli ROP+ROP juniori, Toma PU2 +CACIB, toisena päivänä Toma oli ROP+CACIB ja Tatu PU3, ROP-juniori. Onnittelut vielä kerran Ullalle ja Tatulle! Ja iso kiitos Dinalle, joka esitti Toman molempina päivinä, Veeralle kiitos ryhmään viemisestä!! Tästä alkoi sitten se "cacibputki" .... Kaunista kesää kaikille!

 

Kuva: Heidi Andersson

 

KESÄKUU

Kesä alkoi helteisissä merkeissä, joten näyttelysäät ovat olleet "kuivat" vaikkakin kuumat. "Toma" ja minä lähdimme Katjan ja "Toivon" eli Blockhead´s I Am Love kanssa Eestin Voittaja-18 näyttelyyn ja tulokset olivat ne, mitä haimmekin! Toivo oli ROP > uusi EE MVA, EEV-18 sekä cacib ja Toma sai tittelin EE JV-18! Onnittelut Katjalle & Janinalle pojan menestyksestä! Isot kiitokset Katjalle avusta sekä Toman esittämisestä junioriluokassa, Jennylle iso kiitos PU-luokassa esittämisestä! Aurinkoista kesää teille kaikille!

 

ROP ´Toivo´Blockhead´s I Am Love ja Katja Eestin Voittaja -näyttelyssä 3.6.2018. Kuva: Jenni Niittylä

 

´Toma´ Blockhead´s Johnny B Good & Pk. Kuva: Jenni Niittylä.

 

 

TOUKOKUU

30.5.2018 Toman EIC tulos: terve/ei kantaja, PCD: terve/ei kantaja, CA: terve/ei kantaja, MDR1: terve/ei kantaja sekä silmätarkastus 1.6.: täysin terveet silmät.

 

Iitti 26.5.2018 ryhmänäyttelyssä Toman kanssa. Kaksi koiraa oli ilmoitettu, mutta toinen ei ilmestynyt paikalle ja Toma oli siis ainoa ollen ROP ja sai luonnollisesti sertifikaatin. ISOT KIITOKSET Krisselle Toman esittämisestä!!

 

 

Järvenpää kaikkien rotujen näyttely 12.5.2018, tuomarina Tarja Löfman ja kuuma hellepäivä... Yhdessä Veeran ja Päivin kanssa aamuvarhain lähdimme matkaan, Päivillä serra-Bina joka on melkein samanikäinen kuin Toma ja Veera lähti esitysavuksi useammalle rodulle. Ensin oli Bina kehässä ollen ROP, sitten Toma joka niinikään oli ROP ja ryhmässä Toma poimittiin 6 parhaan joukkoon! Hienoa! Sertit tuli molemmille roduille, onnittelut Binalle! Isot kiitokset sekä Päiville että Veeralle koirani esittämisestä!

 

Kuva: J.K.

Veera ja Toma juoksevat ryhmäkehässä

 

 

Ensimmäinen ulkonäyttely 5.5.2018 - Parikkalan ryhmis 1, 5/6. Kevät pitäisi olla mielestäni pidemmällä, mutta hyytävän kylmä lauantaiaamu ja kohti Parikkalaa yhdessä Päivin (Funfun-knl) ja serra-Hipun sekä Toman kanssa. Molemmat koirat olivat ROP-koiria, Toma sai taas sertin ja Hipun hieno päivä jatkui RYP2 sijoituksella! Meidän nuorukaisen esitti rotukehässä Päivi ja ryhmäkehässä Ella: ISOT KIITOKSET teille molemmille!! Pikkuhiljaa alkaa tämä rennon otteen omaava koiramme oppia mitä pitää tehdä kun on näyttelyremmin päässä... aikaa menee, mutta ehkä lopputulos on sen arvoinen. Taas kerran sain kehuja kuinka kauniisti liikkuva koira Toma on ja sitähän se ainakin osaa. :)

 

Tuomarina Elena Ruskovaara ja esittäjänä Päivi Metsätalo

 

HUHTIKUU

21.-22.4.2018 Latvia Reto Kaikkien rotujen näyttelyviikonloppu. Tutustuimme uusiin kavereihin; whippet Diesel ja emäntänsä Anne, joiden kanssa lähdimme Toman kanssa reissuun. Se meni hyvin, ei ongelmia auton tms kanssa ja koiratkin saivat mitä haettiin. Toma oli molempina päivinä VSP saaden Latvian Juniori Muotovalion arvoon tarvittavan sertifikaatin ja samalla kertaa Baltian Juniori Muotovalion arvon. :) Annen koira Dieseli oli lauantaina ROP + RYP3 - onnea heille tästä!!

 

Kuva: Alexdesing.lv

 

Vienon juoksu alkoi - astutus noin toukokuun ensimmäinen viikko.

Blockhead´s Happy Snow White (eli Vieno) sai terveen paperit geenitestien suhteen: PCD +/+ (ei kant.=terve), MDR1 +/+ (ei kant.=terve), CA +/+ (ei kant.=terve) sekä hemofiliatulos samoin +/+. Muutenkin raportin mukaan on terve lampurityttö testien osalta. Lonkathan Vienolla ovat B ja kyynärät 0/0 sekä silmät terveet. Odottelemme juoksua alkavaksi tässä kuussa.

 

 

MAALISKUU

30.3.2018 Imatra, KR ja tuomarina tällä kertaa Paavo Mattila. Paikalla oli vain uroksia, kaksi valioluokan, yksi nuorten luokan ja kaksi junioripoikaa; Toman kilpailee vielä toistaiseksi junnuissa. Päivä oli hieno ja Toma oli ROP saaden myös sertin. Paavo Mattilan arvostelu: "Erittäin kaunis nuori uros. Hyvänmallinen pää. Erittäin hyvä runko ja luusto. Sopivat kulmaukset. Hyvä karva. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä käytös".

Toman esitti Sanna Hämäläinen, jonka autolla olimme liikkeellä - suuret kiitokset Sanna, avusta ja seurasta sekä kyydityksestä, kiitos ja onnea Päivi M (Funfun-knl), jonka serrajunnu oli myös ROP. Käväisivät myös ryhmässä, mutta siellä ei näihin meidän junnuihin edes katsottu... ;)

 

 

Lahti KV, tuomarina Juha Putkonen, meni hienosti nuorella pojalla! Toma eli Blockhead´s Johnny B Good oli ROP ja sai serttin. Ryhmässä ei menestystä, mutta kokemusta tuli. Kiitokset Heidi Tauriainen, että esitit Toman todella kauniisti!

 

 

Puolet maaliskuusta menikin sairastellessa, kova oli tauti, ja toivottavasti se on nyt selätetty. Toipumisen suhteen voi mennä vielä vähän aikaa...

 

HELMIKUU

Toman lonkkakuvaustulokset tulivat, ei ihan niinkuin kuvien perusteella, mutta tämä on SKL ja näin se nyt on. Lonkat siis A/C ja kyynärpäät 0/0. Eli siis ok, mutta tulos ei niin hyvä kuin mitä odotettiin.

 

TAMMIKUU

16-2-2018 Käytin Toman lonkka- ja kyynärpääkuvissa, tulosta odotellen toiveikkaana - sillä kuvien perusteella ei pitäisi olla näiden suhteen huomauttamista.

 

11-2-2018 Tallinna ´Winter Cup 2018`

Ulla & Tatu pennuissa, Veera sekä minä & Toma junnuissa liikenteessä... Mukavat tulokset: Tatu oli ROP-pentu ja Toma oli VSP juniori. Jahka Liettuan JunValio vahvistus tulee, saan haettua Tomalle myös Eestin Juniori Valion arvon.

Päivän tuomari olikin erikoinen tuttavuus (todella...), hän kielsi Veeraa esittämästä KOIRIA, "anna koiran mennä mihin menee" tokaisu. Remmiä ei saanut pitää suorana, sen piti laskeutua alas koiran viereen. Outoa, eikä seisottaa saanut - ja tämä sääntö koski vain Veeran esittämiä eli Tatua ja Tomaa. Todella outoa...!??

 

.............................

 

Ensimmäinen ulkomaanreissu Toman kanssa, Kaunaksessa Liettuassa. Saavutuksena 2 x JunROP + JCC, ensimmäisenä päivänä VSP ja toisena päivänä ROP. Näin ollen odotan postia Liettuan kennelliitosta: *JunioriValio*. Suuret kiitokset Ullalle /knl Grey Coats ja Annelille hyvästä seurasta ym. Anneli osasi hyvin esittää Toman, kiitos tosi paljon! Kuvissa "tyylinäytteitä" ;)

 

 

 

 

Vuosi on taas vaihtunut, talvi tuli kevyellä lumipeitteellä ja koiratkin mukavasti pysyneet puhtaampina.

Toivotamme kaikille oikein hyvää uutta vuotta! Nähdään taas kehien reunoilla jne! Kiitos kaikille menneestä vuodesta, varsinkin pitkäaikaisille ystäville, uusille ystäville ja kaikille auttajille! Nimiä on niin pitkä litania, etten ala erikseen niitä luettelemaan, mutta jokainen uskoakseni tunnistaa itsensä ♥

 

JOULUKUU

Päivityksiä vuoden viimeisistä näyttelyistä. Kävimme kaikki kolme Messukeskuksen näyttelyä Toman kanssa, "saaliina" POHJOISMAIDEN JUNIORI VOITTAJA 2017- titteli. Ruotsin Voittajaan menimme seuraavana viikonloppuna, siellä "suoritus parani" eli Toma (Blockhead´s Johnny B Good) oli upeasti ROP- valiouroksen jälkeen PU2, sai RUOTSIN JUNIORI VOITTAJA 2017- tittelin sekä Ruotsin sertifikaatin JA Crufts Qualification - tällä viimeksi mainitulla saa osallistua Cruftsin näyttelyyn, edellytyksenä sinne rekisteröitymiselle on saada tietyistä näyttelyistä tämä maininta. Tuhannet kiitokset Elisalle & Latelle & Harrylle Messukeskuksen viikonlopusta, seurasta ja kaikesta, samoin Jennille & Elsalle sekä Päiville & Prinssille matkaseurasta ja avusta Ruotsin Voittajassa!! HYVÄÄ JOULUA TEILLE KAIKILLE! Lauralle, Janinalle, Veeralle - ISO kiitos koiriemme esittämisestä ja toivottavasti näemme 2018 samoissa merkeissä!

 

Blockhead´s Johnny B Good

 

MARRASKUU

Ei sitä talvea ole tullut vieläkään... Mitään ihmeitä ei ole tapahtunut meilläkään, koirien turkkien kanssa menee aikaa näiden "tuhnukelien" takia.

26.11. olimme Tampereella kv-näyttelyssä, joka oli Toman ensimmäinen debyytti virallisiin luokkiin. Sijoitus oli PU2 + vara-sertti.

 

Terveystarkastuksien suhteen on Toman MyDogDNA kitti saapunut, pitää vielä käydä se otattamassa ell:llä. Tähän mennäkseni toivoisin kasvattieni omistajilta paneutumista LONKKA- ja kyynärpääkuvien suhteen: H-pentueesta (Suomessa asuvista) on yhdeltä elossa olevalta ottamatta nämä tutkimukset ja I-pentueesta yksi on tutkimatta. En nyt mitenkään halua hoputtaa - mutta olisi hienoa, jos nämäkin asiat olisi tehty. Kiitän jo näin etukäteen! :) Tieto on arvokasta MYÖS KOKO rodulle, siitä ei hyödy pelkästään omistaja tai kasvattaja, vaan saamme rodun terveystilanteesta infoa. Nämä tutkimukset ovat kauppasopimuksessakin sovittu ;) Tuo edellä mainittu MyDogDNA tutkimuspaketti sisältää myös tietoja geeniperimästä; onko koirasi esim PCD, MDR1, CA kantaja (nämä sairaudet ovat valitettavasti myös vanhaenglanninlammaskoirien perimässä). Se on vapaaehtoinen, mutta pahakseni en laita, jos sen suoritatte! :D

 

LOKAKUU

21.-22.10.2017 Eesti, Rakvere - ensimmäistä kertaa ko kaupungissa, joka ensi tuntumalta on viehättävä pikkukaupunki Tallinnasta itäänpäin. Kaksipäiväinen kaikkien rotujen näyttely, jossa ensimmäisen päivän tuomarina oli hollantilainen Hans Van Den Berg; mukava tuomarituttavuus, joka ihastui meidän Tomaan ja kirjoitutti erinomaisen arvostelun. Toma oli ROP-pentu ja PÄIVÄN kohokohtana oli BIS-PENTU voitto italiaisella tuomarilla!!! Suomalaisia oli kolme muuta, ROP-koiraa ei valittu lauantaina. En valitettavasti ehtinyt kirjaamaan kaiken hässäkän keskellä kuka sunnuntaina oli rop/vsp...

 

Toisen päivän eli sunnuntain tuloksena oli ROP-pentu, ei ison kehän sijoitusta. Kiva fiilis jäi näyttelystä, tästä on kiva jatkaa eteenpäin.Toman pentuluokat loppuivat tähän, viikon kuluttua siirtyy junioriluokkaan ja kisaamme sitten virallisissa luokissa.

 

Kuvia en onnistunut saamaan, tai ne mitä sain, eivät ole kovin hyvälaatuisia... tässä tuomarin ja PIan kanssa yksi kännykkäkuva:

 

 

Iso KIITOS Pialle Toman esittämisestä bis-kehässä ja samoin iso kiitos Arja Kiiskiselle kera seurueen mukavasta reissusta ja onnea pikku Jerrylle sekä ihanalle bolo-Mialle!!

 

 

Jyväskylän KV lauantai 14.10, tuomarina italiainen Francesco Cochetti. "Pikkupoikamme" Toma alias Blockhead´s Johnny B Good oli ainoa pentu, mutta sai loistavan arvostelun ollen ROP-pentu. Melkein viimeistä kertaa pennuissa, seuraava luokka Suomessa onkin Juniori... Toivo eli Blockhead´s I Am Love voitti urokset, ensimmäistä kertaa nuortenluokassa oikeutti Cacibiin ja tietenkin sai myös sertin; sijoitus rodun vastakkaisen sukupuolen paras eli VSP. Onnea Katja & Janina!!! Hieno näyttelyvuosi kohta takana Toivolla ja teillä!

Isot kiitokset Ulla-ystävälleni, jonka kyydissä menimme Jyväskylään!!

Toma Janinan kanssa kehässä, vilkas "lapsonen" joka tarvitsee vain aikaa :) KIITOS Janina!!

 

 

 

SYYSKUU

´Toman´ kanssa Loviisassa pentunäyttelyssä, sijoitus ROP-pentu /ryhmiin emme jääneet, kun oli kotiin kiire.

 

ELOKUU

27.8.2017 Märsta, Ruotsi kaikkien rotujen näyttely, mukana Toivo eli Blockhead´s I Am Love sekä Lily alias Qubic´s Almost A Dream sekä Janina, Toivon omistaja. Näyttelypäivä alkoi sumuisena, mutta loppujen lopuksi siitä tuli aurinkoinen ja syksyisen oloinen päivä. Tunnelma Ruotsin näyttelyissä on aina jotenkin "parempi", iloisempi. Ihmiset taputtivat voittajakoirille ja kehäsihteeri ainakin meidän kehässä oli iloinen, nauravainen ja tosi mukavan oloinen. Tuomarina oli Maija Lehtonen (ent. Sylgren) Suomesta.

Odottelimme kolmatta koiraa paikalle, mutta se ei ilmaantunut ja kisa käytiin sitten meidän kesken. Toivo oli ROP sekä sijoittui hienosti RYP3 palkintopallille ja sen sertifikaatti jäi odottamaan Suomessa valioitumista; 2018 kesäkuu on ensimmäinen mahdollisuus. Lily oli VSP ja se valioitui niin Ruotsin kuin Pohjoismaiden valioksi. Olen onnellinen, että oma kasvatti voitti ja SUURET ONNITTELUT omistajilleen Sorsakoskelle!! Päivä ei olisi voinut hienommin mennä! Matka sujui muutenkin kivasti, ei ollut tuulista merellä, saimme auton todella hyvään paikkaan ja pääsimme nopeasti laivasta ulos. Koirat olivat pirtsakoita ja tulokset mainioita. Mitä muuta voisi odottaakaan...

 

Vas: Blockhead´s I Am Love, RYP3 | Oik: Qubic´s Almost A Dream, *SE & PMV CH*

 

19.8. Helsingin Tuomarinkartanon ryhmä1 ja pentunäyttely - tulokset mukavat: ´Toma´Blockhead´s Johnny B Good oli ROP-pentu ja sijoittui hienosti ryhmä1 pennuissa 4!! Katariina esitti ensimmäistä kertaa vanhaenglanninlammaskoiraa ja hyvin meni! Lily oli ROP, mutta ei ryhmäsijoitusta. Valeraskaus pisti Lilyn taas tekemään kaikenmaailman pissailua kehään ;) mutta muuten se oli ihan virkeällä tuulella.

Syksyn tullen on Lilyllä edessä sterilisointi, nämä valeraskaudet ovat tosi kiusallinen "vaiva" ja samoin ne juoksut kahden uroksen kanssa ovat hermoja koittelevia. Koska ikää on jo tullut (tässä kuussa 7-v) ja pentueet on Lily tehnyt, olen päätynyt tähän ratkaisuun.

 

Toman kauniit liikkeet ja Toma osaa seistäkin - joskus - paikallaan :)

 

 

Kesää odotellessa...se mitä ei tullutkaan siis.... ei ole paljoa tapahtunut. Kasvattimme Toivo eli Blockhead´s I am Love kävi Liettuassa ja sai Liettuan JunValion arvoon tarvittavat sertit; nyt Toivo on LTJMVA sekä EEJMVA. Onnea Katja & Janina!! Toivolla on jo useampi sertifikaatti, joten voinemme odottaa pojasta vielä paljon.

 

Kuvassa Janina ja Toivo ROP + JunCAC Druskinikai, tuomarina Jean Lawson Irlanti

 

HEINÄKUU

´Toma´ eli Blockhead´s Johnny B Good kävi ensimmäisen kerran kehässä; Lahden pentunäyttely 22.7. ja oli ROP-pentu. Jouduin itse menemään "köpöttelemään" kehään kun esittäjä oli sairastunut... no, esitys oli mitä oli, mutta arvostelu on erinomaisen hyvä! :) Tuomari piti paljon - harmi, ettemme voineet mennä "köpöttelemään" ryhmäkehään... Koti kutsui ja rantasauna.

 

 

 

Pärnu heinäkuun alussa oli yksi kesän lämpöisempiä viikonloppuja, olimme paikalla Elisa & Blockhead´s Harry Potter ´Harry` ja Iira oli kiinanharjakoirien kanssa. Itse matkustin Harryn osa-omistajan merkeissä :) Harry oli molempina päivinä PU3, ensimmäisenä päivänä urosten sertin vei toinen uros, mutta toisena päivänä se siirtyi Harrylle. Mukavin asia oli huomata, että Harry on todella kiva matkakumppani ja tuli erinomaisen hyvin toimeen Iiran kiinanharjakoirien kanssa! :) Kiitos Elisa ja Iira hauskasta reissusta, kyllähän me naurettiin mahat kippurassa monen sattuman ja sekaannusten takia! ;)

 

KESÄKUU

17.06.2017 Kotkan Ruusun yhteydessä pidettiin tämän vuoden "erkkari" eli ei sellainen oma vaan toisten rotujen yhteydessä. Tämä syystä, että aikanaan ei asianosaiset muistaneet anoa Kennelliitosta Erikoisnäyttelyä vuodelle -17 ja tässä kohdin säännöt ovat tiukat: ei anomuksia jälkikäteen. Niinpä ainakin sää päätti helliä meitä, oikeastaan yhtään ei koirat kastuneet, ihan pieni ukkossade oli mutta muutoin päivä oli kaunis, aurinkoinen ja kuuma. Koirien kannalta jopa liiankin kuuma! Tämä erikoisnäyttely on yleensä se kesän kohokohta, nyt vieläpä varsin kohtuullisen ajomatkan päässä, joten houkuttelin sinne Tarjan sekä Elisan, heillä on pentuesisarukset Blockhead´s H -pentueesta (Reata´s Oli x Qubic´s Almost A Dream) ja Katja tuli myös Toivon eli Blockhead´s I Am Love kanssa. Meiltä kotoa tuli Lily, H-pentueen mamma sekä turistiksi lähti Lilyn x Vellun (Ladykin´s Quincey) poika, vajaa 5-kuinen lampuripoika.

Näyttely sujui leppoisissa merkeissä, paras meidän porukasta oli Toivo, joka oli Jun2, Exc+SA, vara-sert ja PÄIVÄN paras pää. Muut saivat tyytyä "sileisiin" erinomaisiin ja Vienolle tuli pelkkä EH. Toivottavasti tämä ei lannistanut ketään, sillä kysehän on vain yhden tuomarin mielipiteestä!? Tulkaa taas sankoin joukoin, on kiva tavata ja jutella jonninjoutavia!! :) KIITOS teille kaikille!!

 

Toivo ja Katja

 

04.06.2017 Kesän ns kohokohta oli vanhaenglanninlammaskoirien oma EuroShow, joka pidetiin tänä vuonna Tsekeissä, kauniissa Valticen linnassa. Lily oli ilmoitettu sinne, mutta valitettavasti sen kiima alkoi ja Tsekeissä ei saa esittää /tuoda näyttelyyn juoksuista narttua :( Joten se jäi kotiin ja lähdin Ullan sekä Mobyn kanssa turistimatkalle. Olin varannut majoituksen, auton ja lennot jo kuukausia etukäteen ja kaikki muu oli siis ok paitsi tuo Lilyn juoksu. Oli oikein mukava reissu, lampureita oli 120 ilmoitettu näyttelyyn ja taso kaiken kaikkiaan hyvin kirjava. Muutama mukavan näköinen koira, paljon sellaisia joista en ollut pätkäkään innostunut. Mutta show on showta! :)

Mitään erikoisempaa ei matkalla tapahtunut, lennot olivat ajoissa, auto oli erittäin hyvä ja samoin näyttelypaikka oli kaunis ja historiallinen. Kiitos Ullalle matkaseurasta!!!

 

TOUKOKUU

28.5.2017 Keuruun ryhmänäyttely, tuomarina Juha Putkonen. Ilmoitin Lilyn tänne ajatuksella, että saisin tuollapäin asuvat kaksi narttua I Am- pentueesta mukaan ja samalla pentutapaaminen. Ajatus onnistui eli paikalle tulivat kaikki 3; Toivo, Stella ja Halla. Kiitos teille kun tulitte! :) Valitettavasti Halla oli aivan takussa, emme ehtineet emmekä pystyneet monen avustuksellakaan (kiitos Katja ja Janina!!) saamaan sitä ns selväksi, vaan sanoin omistajille, ettei sitä kannata viedä kehään tuossa kunnossa. Harmittavaa, mutta joskus on lampurin nuoruusturkin kunnossa pitäminen todella haastavaa! Stella oli kauniissa karvassa ja samoin Toivo, jotka molemmat kävivät kehässä: Toivo=EVA (??) koska muka ontui?? Sai toki arvostelun, joka oli sangen hyvä, mutta ainoana uroksena siis eva.... narttujen järjestys oli PN1+ROP Lily (Qubic´s Almost A Dream) eli oma koiramme, toisena kera sertin oli Rosy (Portugalin tuonti/knl Furry Drifter´s) ja kolmas oli Stella eli Blockhead´s I Am Hope kera vara-Sertin. Kolmas narttu jäi ilman SA:ta jostain syystä. ONNEA KAIKILLE MENESTYNEILLE!!! Ja kiitos vielä kerran, että I Am -pentue oli kokonaan edustettuna! Oli tosi kiva nähdä teitä pitkästä aikaa!!! Hyvää kesää myös kaikille!

 

ROP

 

PN3, vara-sert

 

 

 

13.5.2017 Varkaus, kaikkien rotujen näyttely ja tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki. Rodun edustajia oli kaksi koiraa; oma kasvatti Blockhead´s I Am Love ja oma koira Qubic´s Almost A Dream. Ensin mainittu on viime vuoden kolmikosta, jotka ovat saaneet alkunsa pakastespermalla... Toivo siis. Ja Toivo hurmasi tuomarin kauniilla päällään, joka on todella kaunis omasta mielestänikin! Päivän ROP ja VSP oli suoraan mammalomalta Lily, joka sai erinomaiset arvostelut mutta roppi hävittiin pään perusteella. Koiran pään siis LOL! Onnittelut Katja ja Janina!! Ja kiitos avusta sekä esittämisestä!

Lilyllähän oli pennut reilu 3 kk sitten ja tämä näyttely oli ikäänkuin "koeponnistus" eli kestääkö turkki vai ei. Sen näkee sitten kyllä, mutta nyt se on melko hyvässä kunnossa. :)

 

ROP+sert - VSP

 

4.5.2017 Muutama lämmin päivä luvattu säätiedotuksen mukaan ja tässä yksi niistä:

 

Kuva P.Kakriainen: Vellu ja poikansa Toma (Ladykin´s Quincey ja Blockhead´s Johnny B Good)

 

HUHTIKUU

25.04.2017 Pennut (Vellu x Lily) täyttivät 3 kk ja hyvin on kaikilla mennyt. Kotona ilahduttaa ja välillä vihastuttaa Toma-poika, jolla on pissajutut välillä hakusessa... Joskus osaa pyytää, joskus ei. Kakat pääosin ulos. IHANA pentu, pois en antaisi! Painot 12vk ikäisinä ovat: Dahlia (B.Josephine) 11.6kg, Jalmari (B.Jorneyman) 13.5kg ja Toma (B.Johnny B Good) 15kg. Nämä pennut ovat todella luustokkaita! :)

 

Kuva: Blockhead´s Johnny B Good, 12vk

Sylissäni kuvassa on Dahlia, 12 viikkoisena rokotuksien jälkeen kuvattuna:

 

12.04.2017 Lilyn ja Olin jälkeläisistä on kuvattu jo yli puolet; myös "mikkelintyttö" Martta eli Blockhead´s Hippety Hopper sai parhaat mahdolliset tulokset: HDA, ED0/0. KIITOS Tainan perhe, että kuvautitte tytsän ja onnea terveistä nivelistä! :) Nyt enää Blockhead´s Heart Of Bluechannel sekä Blockhead´s Hey Look At Me (asuu Venäjällä) ovat käymättä. Viimeksi mainittu on luvattu kuvata kesällä eli toivottavasti saamme "värisuoran" eli kaikki elävät kuvattua!! Tulokset ovat olleet erinomaiset; yksi B tulos ja loput A tuloksin.

 

10.04.2017 Ei kevät ilman Tallinnaa ... vai miten se menikään ;) Olimme reissussa Katjan, Janinan ja lampuripoikien Toivo & Remu kanssa. Menestystä tuli jonkinlaista, sillä Toivo alias Blockhead´s I Am Love oli VSP juniori sekä PU2 valmiin valiokoiran taakse jäi siis. Toivo sai näin ollen yhden tittelin; TLN JV2017 sekä junnusertin. Remu sai tyytyä PU3 sijoitukseen koska tuomarin mielestä on liian pitkä ja liikkui haluttomasti kehässä (tämä kyllä pitää paikkansa). Matka meni hyvin, pojat tulivat erinomaisesti toimeen keskenänsä. Kiitos ja onnea Katja & Janina!!

 

Blockhead´s I Am Love ´Toivo´ 10 kk

MAALISKUU

26.03.2017 Lahden KV ja ihan outo tuomari Robin Newhouse... Uusitalopa hyvinnii! Hänelle ei kelvannut yksikään uroksista, jakoi Tyydyttävää, Hyvää ja Erittäin hyvää, ainoat uroksien Erinomaiset olivat Junnupojat, joista pidemmän korren veti ´Toivo´ Blockhead´s I am Love. Ilman SA:ta molemmat, joten sertifikaattikin jäi uroksille jakamatta. :/

No, Toivo oli kuitenkin ROP-junior ja poimittiin kuuden parhaan joukkoon ryhmässä 1. Erittäin hyvä arvostelu, ihmettelimme omistajien kanssa miten sillä ei SAn arvoinen ollut? Onnea kuitenkin Katja ja Janina!!

 

Toivo 10 kk:

 

 

22.03.2017 Pennut luovutusikäisiä ja lähtivät uusiin koteihinsa - paitsi B. Johnny B Good, joka jää kotiin. Olen erittäin tyytyväinen näihin pentuihin, koko ja tyyppi sekä luonteet ovat kukakuinkin kohdallaan. Myöhemmin loppukesästä tullaan näyttelyihin, voi olla että jopa kaikki kolme käväisevät. :)

 

Johnny B Good (uros)
Jorneyman (uros)
Josephine (narttu)

 

 

11.03.2017 Aika kuluu nopeasti - pennut ovat jo aika lähellä luovutusikää ja meno on sen mukaista! :) Eläinlääkäritarkistus mikrosirutuksineen on pian, rekisteröintipaperit odottavat SKL:ssä tätä pakollista tunnistusmerkintää. Nimiksi tulivat: Johnny B Good, Journeyman ja Josephine.

 

 

06.03.2017  Neljäs tulos tullut BLOCKHEAD'S HUCKLEBERRY FINN ´Aapo`: HD A/A ja ED 0/0!!! Hienoa ja onnea terveen koiran omistajalle eli Virpille - sekä kiitos kun veit kuvauksiin!

 

HELMIKUU

23.02.2017 Neljä viikkoa tuli eilen täyteen, kasvua on tapahtunut paljon, leikkiminen ja lisäruuan syöminen sujuu myös hyvin.

 

........................

 

15.02.2017 Pennut tänään 3 viikkoa, ensimmäinen matohäätö annettu. Hyvin tuntuvat jaksavan edelleenkin, silmät ovat auki ja kovasti yrittävät pientä leikintapaistakin yrittää :=)

 

13.02.2017 Olimme eilen Tallinnassa, Winter Cup-17 näyttelyssä ja hyvinhän se meni: Blockhead´s Eastern Promises ´Remu´ oli ROP+sertti+CACIB ja Ullan kaunis ´Elsa´ oli VSP+sertti+ CACIB; Onnea teille paljon!! Tuomarina oli kasvattajatuomari Sveitsistä Barbara Müller/kennel Pennylane. Remu sai oikein hienon arvostelun, mutta emme siltikään jääneet ryhmäkehään koska olimme aikaistaneet lautta-aikataulun Suomen aikaisemmalle lähdölle, ja oli todella kiva olla kotona jo 9:n aikaan illalla!

Krisselle ISO KIITOS REMUN HYVÄSTÄ esittämisestä+harjaamisesta - minulle jäi trimmaamisen ilo ja onneksi tuomari oli jopa kehunut miten hyvin Remu oli laitettu :) :)

Kiitos kivasta viikonlopusta Ulla & Krisse, Elsa & Remu!! Kaksi uutta Eestin Muotovalio titteliä kotiin tuomisina...

 

10.02.2017 Ainakin pahin on ohitettu, pennut ovat kasvaneet jo yli 2kg:n painoisiksi ja alkavat muistuttaa kovin paljon lammaskoiran pentuja... LOL

Odottelemme 3-4 viikkoa ja sitten on vuorossa ell:llä käynti: mikrosirutukset sekä rekisteriin laittaminen terveystarkastuksen kera.

 

29.01.2017 Henkisesti rankka viikko takana... ystäväni Ulla Grey Coats kennelistä soitti surullisen uutisen: Martan pennut olivat kaikki kuolleet kohtuun! Ulla oli odottanut pentuetta syntyväksi, yliaikaisena eläinlääkärille, jossa todettiin ettei yhtäkään sydänääntä ollut näkyvillä. Ell arveli syyksi herpes-virusta, joka ei vielä ole todennettu testein. Kauhulla odotin oman pentueemme syntymistä, sillä meillähän on sama uros isänä... Pennut syntyivät 25.1. terhakkaina, hyvän kokoisina 440g jokainen - kolme kappaletta: kaksi urosta ja yksi narttu. Koska herpes-virus on erittäin yleinen koiramaailmassa, on olemassa mahdollisuus, että meidän pennut ovat saaneet tartunnan TAI sitten ei. Erittäin stressaava tilanne, ennenkuin pennut pystyvät itse säätelemään lämpönsä ei ns vaara ole ohitse. Tämän vuoksi en lupaa yhtään pentua kenellekään.... mikäli tässä ei takapakkia tule, niin viikolla 6-7 voi jo alkaa miettimään tulevaisuutta näiden suhteen. Pitkäaikaisena kasvattajana en ole koskaan törmännyt tähän, mutta täytyy todeta "tulipa tämäkin päivä elettyä". Stressaavaa....

 

07.01.2017 Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä, Lily kasvattelee vauvamasua ja ei meilläkään mitään ihmeellistä ole ollut, mitä nyt mahataudit tuli pidettyä kera flunssien. Tänään kävimme katsomassa Helmin (havannankoira) pentuja Mamita´s kennelissä, ihania ne ovat!

 

2016

JOULUKUU

23.12.2016 LILY odottaa myös pentuja, laskettu aika on viikolla 4. Tarkemmin pentuja sivulla.

15.12.2016 ILOISIA uutisia Lappeenrannasta!! Vellusta tulee isä, knl Grey Coats syntyy pentue viikolla 3/4 kauniille Martalle (Grey Coats Rosetta Stone).

Messarin näyttelyssä kävi EIC-testissä Lilyn poika eli Blockhead´s Harry Potter (yhteisomistajuus Elisa Nordling) ja kuten ounastelimme, on Harry äitinsä tapaan kantaja. Harryn "velipoika" Blockhead´s Fire It Up kävi myös testeissä: EIC terve/ei kantaja. ´Late´ - kuten häntä kutsutaan - on oma kasvattimme useammassa polvessa ja Laten lonkatkin ovat priimaa (A), kuten myös kyynärpäät sekä silmät. Kiitos Elisa, että käytit pojat testeissä!!

12.12.2016 "Joulu tulla jolkottaa..." mutta vuoden viimeiset näyttelyt piti käydä katsastamassa eli Messarissa mekin olimme. Molempien päivien tuloksissa Lily oli PN4 eli erittäin hyvin itseasiassa ja Harry - jolla on tooodella lyhyt ja aika vaiheessa oleva turkki - sai molempina päivinä erittäin hyvät arvostelut sekä ERIn! Tästä me molemmat omistajat olemme erittäin tyytyväisiä JA vieläpä, että nuorukainen esiintyi hyvin! Siitä se alkaa pikkuhiljaa löytyä kehäkokemusta....

 

Katja ja Janina toivat ensimmäistä kertaa kasvattimme Blockhead´s I Am Love eli Toivon kehiin pentuihin vajaan 6 kk ikäisenä ja Toivo oli molempina päivinä ROP-pentu. Olen erittäin tyytyväinen siitä miltä Toivo nyt näyttää! Kiitos Katja ja Janina ja onnea vielä kerran!

 

 

 

2016-15