Asumme 

Mikkelissä, joka on noin 230km Helsingistä pohjoiseen. Kuopioon on noin 160 km matka, Jyväskylään noin 115 km. Kotimme on vanha omakotitalo, ison tontin ympäröimä ja melko rauhallista lähiötaajamaa. 

Koirillamme ei ole ns. kenneltiloja, joskin oma huone, jossa on trimmauspöytä + välineet sekä paikka rauhoittumiseen, jos sellaista haluaa. Pentueet kasvatetaan ensimmäiset viikot ns. makuuhuonepentuina eli vierihoidossa kasvattajan kanssa, myöhemmin ne sosiaalistetaan elämään vanhempien koirien kera. 

 

Laumamme ei ole iso eikä tarkoitus olekaan pitää isoa koiramäärää kotona, koska mielestämme ne tarvitsevat niin ihmisen aikaa jokainen yksilöllisesti kuin muuta touhua karvarotuina esim. säännöllinen turkinhoito jne. Kotona asuvat koirat  Kanadan tuontiuros Ladykin´s Quincey ja Telma, joka on syntynyt 21.1.2019; virallinen nimi Blockhead´s Kiss With Love. Havannankoiramme ovat osa-omistuksessa - toistaiseksi kotona ei asu yhtään. 

Jos haluat tietää koiristamme lisää, käy jokaisen omilla sivuilla ja/tai Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmässä, jossa on mm. terveys- ja näyttelytulokset.Meillä oli noin 15 vuoden ajan myös coton de tulear -rotua, pentujakin syntyi, mutta vanhaenglanninlammaskoira on edelleen se numero yksi. 2014 tuli meille sijoitukseen havannankoira ´Helmi´ .

 

Koiramme 

Meillä on yli 30 vuoden aikana ollut nelijalkaisia kavereita paljon, ettei palstatila ehkä riittäisi heistä kertomaan - mutta nykyisellään kotona asuu vain kaksi vanhaenglanninlammaskoiraa; Vellu Kanadan tuontipoika 8.5-v ja Telma oma kasvattimme 3-v. Tien toisella puolella asuu havannankoiramme Helmi pojan perheessä. Helmin tytär Elsa asuu Kuopiossa pojantyttären perheessä.

 

SIJOITUSKOIRIA 

on ollut vuosien varrella useita, tällä hetkellä on Kerttu Telman tytär Lappeenrannassa sijoituksessa.